Heides omlands amt

Heides omlands amt amt (tysk: Amt Kirchspielslandgemeinde Heider Umland) er et amt i kretsen Ditmarsken i delstaten Schleswig-Holstein, Tyskland. Det ble dannet etter en fusjonering mellom amtene Heideland og Weddingstedt og kommunen Norderwöhrden i Wesselburens amt den 1. januar 2008. 31. desember 2008 hadde amtet 15 882 innbyggere.

Amtets administrasjon ligger i Heide, som forøvrig ikke er en del av amtet.

Amtet deles videre inn i 11 kommuner. Innbyggertall per 31. desember 2008.

Brunsbüttel · Burg-Sankt Michaelisdonn · Büsum-Wesselburen · Eideren · Heide · Heides omland · Marne-Nordsjø · Midtre Ditmarsken

Albersdorf · Brunsbüttel · Burg-Süderhastedt · Büsum · Eddelak-Sankt Michaelisdonn · Friedrichskoog · Heide · Heideland · Hennstedt · Lunden · Marne · Marneland · Meldorf · Meldorfland · Tellingstedt · Weddingstedt · Wesselburen · Wesselburen